Cum n-a fost Dodon la Criuleni, dar a ajuns la Dubăsari

Pentru ziua de joi, 02 iulie 2020, se anunţaseră o vizită de lucru a Președintelelui Republicii Moldova, dl Igor Dodon  în raionul Criuleni, comunica marţi pagina web a Consiliului raional Criuleni:

”În legătură cu aceasta, președintele raionului Criuleni, dl Pavel Spînu a convocat în ședința toți șefii de direcții, secții din cadrul Consiliului raional Criuleni, la care s-au discutat programul de lucru a Președintelui țării și localitățile care urmează să fie vizitate. S-a atras atenția la toate atributele de etichetă preconizate pentru asemenea evenimente”.

În dimineaţa zilei de marţi chiar şi monumentul lui Ştefan-cel-Mare a fost spălat din furtun, dar pregătirile autorităților locale au fost zădarnice: spre seară avizul a dispărut de pe pagina Consiliului raional Criuleni, iar în ziua de 2 iulie 2020 mașina cu Președintele Dodon  a trecut în viteză prin or. Criuleni, fără a claxona măcar în preajma monumentului lui Ștefan-cel-Mare.

107089901_2571586499748895_6496197959589923154_o-1536x1024

Ajuns la Ustia, a lăudat antreprenorii  de la ”Elvitis Com ” și de la SRL „Star-Agro Grup” pentru hărnicie și curaj, iar celor 25 membri ai colectivului pedagogic de la gimnaziu le-a promis ajutor pentru reparația acoperișului instituției, precum și celor de la LT Molovata, care au nevoie și de un bloc sanitar intern. Conform presei afiliate președintelui, acesta a aprins chiar și o lumânare la biserica din Molovata, după ce a depus flori la monumentul lui Ștefan-cel-Mare.

Evident că fiind în preajma barajului Hidrocentralei  de la Dubăsari, șeful statului a constatat că pericolul inundațiilor a fost depășit, iar autoritățile au gestionat eficient această situație. Cu personalul ce stă la pupitrul porților de reglare a regimului de apă la hidrocentrală nu a vorbit, că nu are acces, dar a reușit să facă o poză înaintea postului de control.

2pres la baraj

A reușit președintele să facă poze și în lanul de grâu de la Coșnița în timp ce veteranii războiului din 1992, participanții la lichidarea avariei de al Cernobîl și ostașii internaționaliști îi explicau generalului Gaiciuc, ex-ministru al apărării, acum – Secretar al Consiliului Suprem de Securitate, de ce creșterea numărului de posturi de control ilegale de la 22 la 37 este un  pericol pentru securitatea statului Republica Moldova.

Dat fiind că s-a plimbat și cu feribotul de la Molovata la Molovata-Nouă, a fost și la sanatoriul ”Struguraș”, care nu funcționează din cauza pandemiei, a văzut porțiunea de drum care trebuie să se construiasca pâna la Roghi, probabil că la eventuala întâlnire cu ”prietenul” Krasnoselischi va negocia și libera sa deplasare de pe un platou pe altul al raionului Dubăsari, măcar pentru a-l sfida pe mentorul său, corjoveanul  Vladimir Voronin, care recunoaște că e  ”răvășit de abilitățile discipolului, fost tovarăș de partid”.

E. Chiriac

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *