Au preferat o maşină mai scumpă, dar să corespundă tehnic

Primăria Criulenia a anunţat că a finalizat procedura de achiziţie a unei autospeciale pentru evacurea gunoiului menajer, serviciu administrat de Întreprinderea Municipală Comunservice.

La 2 aprilie, consilierii orășenești, întruniţi în ședinţă extraordinară, au acceptat transferul de la Fondul Ecologic Naţional în sumă de 700 mii lei, bani cu care să achiziționeze o autospecială nouă pentru evacuarea deșeurilor.

Primăria a întreprins prima tentativă de a licita lotul înregistrând pe platforma electronică a achiziţiilor anunţul încă
pe data de 8 februarie 2021. Acea licitaţie a fost anulată după ce pe platforma dedicată achiziţiilor au apărut comentarii că ar fi o achiziţie cu dedicaţie, odată ce în caietul de sarcini se cere ca utilajul să fie obligator produs în „ţările CSI”.
În caietul de sarcini a fost indicată până și culoarea cabinei și buncărului pentru deșeuri. Primăria a anunţat că
anulează această achiziţie din motiv că „s-au constatat erori în documentaţia de atribuire ce nu pot fi remediate. Astfel se va elabora o noua documentatie și se va publica o alta procedura”.
A doua licitaţie deschisă a fost anunţată la 3 martie, cu termen limită 24 martie, 2021. De această dată caietul de sarcini nu a mai conţinut cerinţa obligatorie despre ţara producător. Obligatorii au rămas lungimea punţii, numărul de
locuri în cabină și culorile. În ambele licitaţii, criteriul de evaluare a fost „cel mai mic preţ”.
Comisia de evaluare a ofertelor (imagine) a constatat că s-au înregistrat două companii la licitaţie: Eximotor S.A. care a propus o mașină model Kademe, produsă în Turcia, cu preţul de 950 mii lei fără TVA, și compania ICS SBS „Motors” SRL, care a propus o autospecială MAZ cu preţul 980 mii lei.
Comisia de achiziţii a declarat câștigătoare oferta mai scumpă, din motiv că modelul propus corespunde parametrilor tehnici ceruţi – lungimea punţii, numărul de operatori și termenul de livrare mai scurt – până la 90 de zile.
Mașina cerută va costa 1 176 000 lei, inclusiv TVA, urmând ca Primăria Criuleni să suplinească din bugetul orașului suma care nu este acoperită de grantul de la Fondul Ecologic Naţional, adică 376 de mii.
S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *