Numărul cetăţenilor în tratament covid scade, dar mai lent

Dacă o săptămână în urmă, în r. Criuleni erau 217 persoane în taratament, infectate cu virusul covid-19, atunci la data de 21 aprilie se înregistrau 206 pacienţi activi, cei mai mulţi fiind din or. Criuleni – 35.

După cum ne-a informat Centrul de Sănătate Criuleni, la data de 21 aprilie, în centrul raional şi în satele Boşcana, Porumbeni, Hârtopul Mare şi Hruşova se mai atestau mai mult de 10 cazuri de covid, iar în localităţile Steţcani, Logăneşti, Cimişeni, Bălăşeşti, Izbişte, Sagaidac erau zero cazuri. În celelalte localităţi, numărul cetăţenilor aflaţi în tratament variază de la 1 la 8.

De la începutul pandemiei, oficial, în r. Criuleni au suferit de covid 3347 de cetăţeni, dintre care 3073 s-au vindecat, iar 68 au decedat de pe urma complicaţiilor (o persoană – în ultima săptămână).

În r. Dubăsari, conform datelor Centrului de Sănătate Dubăsari, numărul de persoane infectate este în creștere nesemnificativă în perioada 14-18 aprilie 2021. La 19 aprilie, se înregistrau, de la începutul pandemiei, din martie 2020, 1267 cazuri. Numărul persoanelor tratate a ajuns la 1188, cu 24 persoane mai mult decât la 14 aprilie. În ultima săptămână, în r. Dubăsari a mai decedat un cetăţean în urma complicațiilor survenite de infecția cu covid-19, raionul Dubăsari înregistrând 45 de persoane decedate, iar alţi 10 cetăţeni din raion au contactat virusul: 2 la Cocieri, 4 la Molovata-Nouă, 3 la Ustia şi unul la Oxentea. Numărul cetăţenilor plasaţi în carantină sau autoizolare era de 38, dintre care, cei mai mulți la Coşniţa – 12.

În temeiul deciziilor Comisiei Situaţii Exepţionale a RM din 1 aprilie, 2021, a Hotărârilor CNESP din martie, 2021, rămân în vigoare toate cerinţele de protecţie împotriva virusului, cum ar fi obligativitatea purtării măştii în spaţii publice închise, în cele deschise aglomerate, în transportul public. Este limitat în continuare numărul de cetăţeni care pot participa la o reuniune – 20, alte restricţii.

Info E-C

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *