De luni fără oră marțială în Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova, întrunită astăzi în ședință, a dispus anularea mai multor restricții prevăzute de starea de urgență,decretată pentru perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

„Din 26 aprilie, în ţară va fi abrogată ora marţială (intervalul între orele 23.00 – 5.00), lucru pentru care vreau să mulțumesc colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne, cel al Apărării, alte structuri, care au asigurat ordinea publică şi respectarea interdicțiilor anunţate de la începutul stării de urgenţă”, a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, președintele CSE, în cadrul briefingului organizat după ședința Comisiei.

Prim-ministrul interimar a subliniat că aceste înlesniri au fost posibile datorită dinamicii pozitive în statisticile pandemice ale ţării şi a îndemnat cetăţenii să respecte toate indicațiile şi recomandările autorităților ca să nu fie necesară revenirea la restricții. Din 26 aprilie vor fi permise stagiile profesionale şi practicile pentru instituțiile de învățământ tehnic profesional, precum şi cel superior, mai ales cele, unde efectuarea acestora este imposibilă în regim online. Din 2 mai , se va permite reluarea activităților teatral-concertistice, cu capacitatea maximă de 30% din numărul de locuri de spectatori. ”În funcţie de evoluția stării epidemiologice, vom reveni asupra acestei cifre, pentru a majora proporția”, a completat Aureliu Ciocoi. Din data de 2 mai vor fi permise acțiunile culturale în aer liber organizate de către teatre și cinema, cu respectarea măsurilor antiepidemiologice.

De asemenea, începând cu 25 aprilie până pe 11 mai anul curent, vor fi reluate activitatea cultelor religioase și oficierea slujbelor în afara bisericilor cu respectarea distanței sociale de 1,5 m și restul măsurilor antiepidemiologice.

Info. E.C.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *