Oficial, lucrările la parcul fotovoltaic din or. Criuleni au fost lansate (foto, video)

La 19 aprilie, 2021, în cadrul unei ceremonii solemne, lucrările de construcție a parcului fotovoltaic din or. Criuleni, au fost lansate oficial.

La ceremonie au fost prezenți Excelența Sa, Zhang Yinghong, Ambasadoul Chinei în Republica Moldova, Pavel Spînu, președintele raionului Criuleni, Mihail Sclifos, primarul or. Criuleni, Mihail Lupașcu, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Zaharia, directorul ÎS Poșta Moldovei, consilieri raionali și funcționari, precum și membrii echipei care vor realiza montarea echipamentelor.

Întrârziate cu multe luni din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările au început ceva timp în urmă, după ce a mai fost nevoie de actualizarea planului cadastral, conectarea sectorului la utilități. Echipamentul a fost importat și stocat în Criuleni încă în vara anului trecut. De la semnarea acordului de grant și până la începerea lucrărilor au trecut mai mult de doi ani. Potrivit președintelui raionului Criuleni, Pavel Spînu, conform contractului cu partea chineză, lucrările ar urma să fie finisate în termen de opt luni de la demarare.

Discuțiile despre eventualitatea apariției în or. Criuleni a unui asemenea parc fotovoltaic care să transforme energia solară în energie electrică, au bulversat spațiul criulenean încă în martie 2017. Cetățenii, îngrijorați că vor rămâne fără loc pentru cimitir, pentru terenul identificat se află în imediata apropiere a locului de veci al criulenenilor, au cerut autorităților explicații în cadrul unei discuții publice. Detalii – Aici.

Foto și imagini video de Svetlana Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *