Sicriu din lână pentru Prințul Philip

Ducele de Edinburgh,, va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie la Castelul Windsor, în vestul Londrei, în cadrul unei ceremonii la care vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

Ducele de Edinburgh , care a  murit la 99 de ani în ziua de 9 aprilie 2021, va avea parte de o înmormântare ecologică, după cum chiar el și-a pregătit-o. Sicriul său va fi confecționat din lână, iar prințul consort va fi dus pe ultimul său drum cu o mașină electrică, un Land Rover, dezvăluie publicația Independent.

Și toate acestea în onoarea interesului pentru mediu manifestat de prințul Philip de-a lungul vieții sale.

Prințul Philip s-ar fi gândit la un sicriu … ecologic. Așa se face că Palatul Buckingham ia în considerare un sicriu din lână.

Sicriele din lână sunt realizate exclusiv din materiale biodegradabile, întăriturile fiind din carton reciclat. Interiorul e căptușit cu bumbac organic, iar marginile sunt finisate cu iută.

Totodată, mașina Land Rover care va transporta sicriul ducelui până la capelă este un vehicul electric hybrid, la a cărui proiectare a ajutat însuși Prințul Philip, în 2005.

Info.” E.C”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *