Spitalul din Criuleni va extinde numărul de paturi pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat, ieri, că în legătură cu creşterea semnificativă a noilor cazuri de Covid-19, câteva spitale municipale şi raionale  vor  extinde numărul de paturi pentru pacienţii afectaţi de noul tip de coronavirus. Extinderea se va face din contul identificării spaţiilor disponibile.

Printre ele se numără şi Spitalul Raional Criuleni şi Spitalul raional Ialoveni, care vor mai pune la dispoziţia suferinzilor câte cca 20 de paturi, suplimentar la cele existente, Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu încă 25 paturi, Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”, cu 30 paturi, Centrul COVID-19 Chișinău, cu încă 80 paturi. În comunicatul ministerului se menţionează că numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă și foarte gravă este în creștere, iar aflarea la tratament în cadrul instituțiilor medicale spitalicești este mai îndelungată, ceea ce sporește presiunea asupra sistemului medical. 

Între timp, numărul de infectări creşte vertiginos.

Potrivit datelor furnizate ieri de către Centrul de Sănătate Criuleni, la data de 24 februarie în r. Criuleni erau 237 de persoane infectate, iar numărul deceselor a ajuns la 50. Creşterea, timp de o săptămână, a consituit 73 de persoane:

Covid 1 Covid 2

 

Covid protectie

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *